sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Päät kaupungissa

Muutama viikko takaperin harrastimme kotimaan matkailua ja teimme yllättävän ja arvaamatton ratkaisun ja suuntasimme...Helsinkiin!

"Kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin Vantaanjoen suulle Forsbyn eli Koskelan keskiaikaisen kylän paikalle 12. kesäkuuta 1550. Kaupungin oli tarkoitus kilpailla Tallinnan kanssa kauppakaupunkina, ja kuningas määräsi PorvoonTammisaarenRauman ja Ulvilan porvarit muuttamaan Helsinkiin" 
-Wikipedia: Helsinki
Keskustelu lienee mennyt jotenkin tähän tyyliin:
Kustaa Vaasa: Perustin juuri kaupungin, haluaisiko joku muuttaa sinne?
Porvarit: ---
Kustaa Vaasa: Seuraavaan muutamaan sataan vuoteen siellä ei oikein tapahdu mitään, mutta sitten voisi rakentaa muutaman museon ja jonkun kivan design-kahvilan
Porvarit: ---
Kustaa Vaasa: Oikeastaan mä vein teidän kamat jo sinne.



Helsinki on kiva lomakaupunki. Kauppoja ja kahviloita riittää, vanhoja rakennuksia on paljon ja eri kaupunginosissa on ihmeteltävää moneksi päiväksi. Museoita on moneen makuun ja näyttelyt ovat kiinnostavia ja hyvin toteutettuja. Elokuvateatterissa on jumalattoman kokoinen valkokangas ja lisämaksusta business-luokan istumapaikat (musta nahkaverhoilu, oma mukiteline). Helsinki pärjää helposti eurooppalaisten kaupunkilomakohteiden rinnalla.

Silti Helsinkin jää ainakin minulle joka kerta etäiseksi. Koskaan ei ole tullut sellaista fiilistä, että tännepä olisi kiva muuttaa asumaan. Onhan se mukava ahtaa itseensä leivoksia ja erikoiskahvia monta kertaa päivässä ja harrastaa kulttuurikierroksia ja istua idyllisissä kahviloissa, mutta aina jossain vaiheessa tulee kaipuu kosken rantaan, savupiippujen juureen mutustamaan sitä iänikuista Subwaysta ostettua patonkia. Ja sellainen lomakaupungin tuleekin olla.
Helsingissä pystyy hetkeksi irtautumaan arjesta tietäen, että koti odottaa siellä hiekkaharjun juurella.

Mutta se siitä syvällisestä pohdinnasta, siirrytään visuaaliseen antiin! Vietimme suurimman osan ajasta kultturellisti taidetta ja tiedettä ihaillen, tässä parhaat palat:
























Viimeisen 50 vuoden aikana mikään ei ole muuttunut


Kuvat ensimmäistä lukuun ottamatta Kiasman Thank You for the Music sekä Päin näköä!-näyttelyistä ja Tiedekeskus Heurekan KlimaX sekä 20X0-näyttelyistä. 

Ensimmäisessä kuvassa joku teekkariparka suorittaa benjihyppyä, neidin kiljuminen kuului vielä kaukana Kruununhaassakin.

2 kommenttia:

  1. Hetkinen! Eikös me just käyty syömässä ylihinnotellut leivät ja pullat designatussa kuppilassa hämeenkadun yllä! Ja mä join erikoiskahvini eli kaakkaon. Ei se pelkkää subia oo ollu..no ainakaan ihan joka kerta.

    VastaaPoista
  2. Sokos, tuo hipsteriyden uusi mekka :D

    VastaaPoista